Nieuws

De Parastone studio werkt onophoudelijk aan nieuwe en verrassende ideeën en ontwerpen.

06 / 10 / 2023
COASTERS WEB NIEUWS.jpg

Onderzetters van museum & Dubout

Onze glazen onderzetters vallen goed in de smaak. Er zijn nu setjes verkrijgbaar van kunstenaars Hokusai, Monet, Kandinsky en Mondriaan, en natuurlijk mag Hiëronymus Bosch niet ontbreken. Ook van de succesvolle Dubout katjes zijn deze glazen onderzetters nu te leveren. En na lange tijd zijn de Van Gogh en Magritte sets er gelukkig ook weer! (Ø 10 cm., set of 4 in metal holder, gift boxed with brochure)

11 / 09 / 2023
nieuws WEB SDA 46,47,48,49 LR.jpg

Nieuwe vazen, Silhouette d’Art

-Klimt: de boom des levens, Stoclet Fries (1905). De symbolische boom van het leven vormt een onderdeel van het decoratieve ontwerp voor een mozaïk op het fries van de eetzaal van het Palais Stoclet in Brussel.  -  Botticelli: de geboorte van Venus (circa 1486). Het verhaal gaat dat Botticelli een leven lang verliefd was op Simonetta, de vrouw van de edelman Marco Vespucci. Zij zou hier model staan voor Venus. Ze stierf tien jaar voor Botticelli, die op zijn verzoek aan haar voeten is begraven in de kerk van Ognissanti.   -  Escher: Lucht en Water (1938). Escher's realistische kijk en thematiek veranderen sterk na 1936, het jaar waarin hij de eerste van zijn beroemde‚ ‘onmogelijke werkelijkheden’ tekent. Gefascineerd door het majolica tegelwerk in het Alhambra raakt hij geobsedeerd door de ideeën die aan de systematische vlakverdeling ten grondslag liggen, zoals de kristallografische principes van de verschuiving, spiegeling en draaiing.  -  Beardsley: "Lady in long dress". Al op zevenjarige leeftijd werd bij Beardsley tuberculose geconstateerd, wellicht een mogelijke verklaring voor zijn tomeloze uitingsdrang. Zonder enige artistieke opleiding ontwikkelde hij zijn gedreven tekenstijl, wars van de beginnende sociaal-politieke nivellering, en niet maatschappelijk bewogen als vele van zijn tijdgenoten.  (SDA46 Klimt - h. 28 cm. / Ø 12 cm., SDA47 Botticelli - h. 23.5 cm. / Ø 10 cm., SDA48 Escher - h. 27 cm. / Ø 10 cm., SDA49 Beardsley -  h. 25.5 cm. / Ø 10 cm.)

 

25 / 08 / 2023
JB32 nieuws.JPG

Mensenetende vis

Op het rechterpaneel van het drieluik van de Hooiwagen wordt de gruwelijke hel afgebeeld. Onder een brug, waarover de verdoemde zielen hun lot tegemoet gaan, wordt een ziel verorberd door een visachtig wezen. De slang die zich om de benen krult verwijst naar zondige wellust.

Hiëronymus, kortweg Jeroen, Bosch (circa 1450-1516) werd ten tijde van de middeleeuwen naar de renaissance geboren te ’s-Hertogenbosch in het hertogdom Brabant. Bosch plaatst fantastische motieven in een vijandige wereld vol mystiek, vanuit de overtuiging dat de mens door eigen domheid en zondigheid ten prooi is gevallen aan de duivel. (JB32 - h. 7 cm.)

14 / 07 / 2023
JZ 60-61 Nieuws.JPG

Lot & Mina, Jacky Zegers

Op klompjes met blauw/wit gestippeld design, hond Lot en kat Mina, vernoemd naar de opa en oma van Jacky Zegers. Voor Jacky staan deze figuurtjes voor vanzelfsprekende liefde. Samen als set of los verkrijgbaar.  (JZ61 hond Lot - h. 20,5 cm., JZ60 kat Mina - h. 19 cm.)

 

05 / 06 / 2023
Nieuws The London Taxi 7.jpg

Forchino, The London Taxi

De lucht boven Londen was bewolkt. Het begon te druppelen in Kensington. Tien minuten later was het beetje regen overgegaan in een flinke stortbui. Toen de bestuurder van de Londense taxi Georges, Margaret en hun hond Dickens op het laatste moment zag, probeerde hij te remmen, maar met een van zijn wielen reed hij in een enorme kuil vol water waardoor ze compleet doorweekt werden.  "Kan ik u tot dienst zijn?" vroeg de taxichauffeur. (FO85089 – h. 14 cm.)

26 / 05 / 2023
Vitamitje LR nieuws.JPG

Suske en Wiske

Vitamitje is een uitvinding van Professor Barabas in de stripreeks Suske en Wiske. Het is een autootje dat rijdt op voedsel (haar naam verwijst naar vitaminen).  (SW132 - h. 13 cm.)

Meer lezen
+

Inloggen niet gelukt, controleer je gegevens.

Gebruikersnaam
Wachtwoord