Nieuws

De Parastone studio werkt onophoudelijk aan nieuwe en verrassende ideeën en ontwerpen.

05 / 06 / 2023
Nieuws The London Taxi 7.jpg

Forchino, The London Taxi

De lucht boven Londen was bewolkt. Het begon te druppelen in Kensington. Tien minuten later was het beetje regen overgegaan in een flinke stortbui. Toen de bestuurder van de Londense taxi Georges, Margaret en hun hond Dickens op het laatste moment zag, probeerde hij te remmen, maar met een van zijn wielen reed hij in een enorme kuil vol water waardoor ze compleet doorweekt werden.  "Kan ik u tot dienst zijn?" vroeg de taxichauffeur. (FO85089 – h. 14 cm.)

26 / 05 / 2023
Vitamitje LR nieuws.JPG

Suske en Wiske

Vitamitje is een uitvinding van Professor Barabas in de stripreeks Suske en Wiske. Het is een autootje dat rijdt op voedsel (haar naam verwijst naar vitaminen).  (SW132 - h. 13 cm.)

04 / 05 / 2023
ijsberen zilver nieuws.jpg

L’ours blanc in zilverkleur

Francois Pompon (1855 – 1933) werd geboren in Saulieu in de Franse Bourgogne als zoon van een meubelmaker. Hij bezocht zowel l’Ecole des Beaux Arts als l’Ecole Nationale des Arts Décoratifs. Tijdens zijn opleiding ontmoette hij de beeldhouwer van dierfiguren Pierre-Louis Rouillard, wat wellicht de inspiratiebron vormde tot het werk waarom hij veel later beroemd zou worden. In 1882 trouwt hij Berthe Velain en tracht hij een eigen oeuvre op te bouwen. Uiteindelijk treedt hij in dienst bij Rodin, waar hij na drie jaar ‘chef de l’atelier’ wordt. Pompon concentreert zich op dierfiguren maar een brede waardering blijft uit. Pas wanneer hij 67 jaar oud is volgt zijn grote doorbraak met de tentoonstelling van ‘l’ours blanc’ in gips op de Salon des artistes Français. (POMS11 - h. 18 cm. & POMS01- h. 11 cm.)

15 / 03 / 2023
Atlas en David nieuws.jpg

Atlas & David

Atlas « de drager », is een figuur uit de Griekse mythologie. Atlas draagt volgens de legende als straf het hemelgewelf op zijn schouders en wordt in verband gebracht met het Atlasgebergte. De David van Michelangelo (1475 - 1564) is een van de bekendste beeldhouwwerken in de kunstgeschiedenis. Nieuw in de collectie bronskleurige figuren! (WU77302 Atlas – h. 21 cm. & WU77357 David – h. 19 cm.)

31 / 01 / 2023
Nbirds WEB voor  nieuws.jpeg

Nosybirds, Jos Brölmann

Inspiratie voor Nosybirds kwam uit het feit dat mensen in toenemende mate steeds minder oog kregen voor de dingen om hen heen. De Amsterdamse kunstenaar Jos Brölmann begon in 2010 met zeer kleurrijke schilderijen waar vaak rijen of groepjes met vogeltjes te zien waren. Die zaten met zijn allen stil en deden niet anders als rondkijken. Naar boven, naar beneden, alle kanten op. Met deze werken wilde hij juist de kijker van het schilderij vertellen stil te staan en simpelweg met een open blik te kijken wat er om je heen gebeurt. Letterlijk en figuurlijk. (NOBI01 Look Up – h. 13 cm., NOBI02 Follow – h. 12,5 cm. & NOBI03 Review – h. 17,5 cm.)

27 / 12 / 2022
MAG 07 nieuws 2.jpg

Magritte, le Thérapeute

De Therapeut, 1967, weerspiegelt een aantal thema's die typisch zijn voor het werk van Magritte: het uitzonderlijke in het alledaagse, het verrassende en het onverwachte, het mysterie. Via Le Thérapeute brengt Magritte een figuur tot leven die eerder al meermaals voorkwam in zijn werk. Dit beeld is echter gebaseerd op een foto uit 1937, getiteld Dieu, le huitième jour. Voor dit specifieke beeldhouwwerk maakte hij een mal van een bestaand persoon, waarvan hij bepaalde stukken gebruikte. Ook de vogelkooi is een kopie van een echt exemplaar. (MAG07 - h. 20,5 cm.)

Meer lezen
+

Inloggen niet gelukt, controleer je gegevens.

Gebruikersnaam
Wachtwoord