Wachtwoord vergeten?
Dealer login

Nieuws

De Parastone studio werkt onophoudelijk aan nieuwe en verrassende ideeën en ontwerpen.

07/06/2024

Dani en Duko, uniek & genummerd

Twee wat grotere figuren uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 300 stuks. Aan de onderzijde genummerd. Per stuk verpakt. Met het nieuw ontwikkelde patroon waarbij elk exemplaar uniek is. Om blij van te worden! Jacky zegt dan ook: ‘Het leven is er om plezier te hebben, om lief te hebben en te genieten. Hoe meer gelukkige mensen er op deze wereld zijn, hoe meer geluk er zal zijn. (JZP40 Dani – h. 30 cm. en JZP41 Duko – h. 36 cm., Ltd Ed. 300 pcs)

07/06/2024

Honden zijn bij JACKY ZEGERS favoriet. Ze was een jaar of 8 toen ze in de schuur in de achtertuin van haar ouders toe keek hoe haar vader tafeltjes aan het maken was. Al vanaf die tijd is ze zelf gaan creëren. (JZ20 Dog- tower- h.59cm/JZ31 Jerra- h.20cm, JZ28 Jerry mini- h.7cm)

01/05/2024

PARASTONE POMPON IJSBEREN

Incl. de nieuwe miniatuur Pompon ijsbeer in heldere uitvoering (PA05POMC – h. 6 cm.).
                 

01/05/2024

Pompon tropical

Unieke exemplaren!
Parastone heeft een nieuw patroon ontwikkeld en dit op de bekende Pompon ijsbeer aangebracht, met dezelfde techniek als we bij de Jacky Zegers figuren gebruikt hebben. Een dunne film met het patroon wordt op een bad met water gelegd, waarna de film met een chemische stof wordt opgelost, zodat alleen de inkt op het water achterblijft. Wanneer het beeld nu in het bad wordt ondergedompeld blijft de inkt op het beeld zitten. Na het droogproces wordt het beeld gevernist. Alle exemplaren zijn uniek, u zult er geen twee dezelfde tegenkomen! Arbeidsintensief maar zeker de moeite waard. Wij zijn blij met het resultaat en wanen ons in tropische oorden. (POMP01 – 11 cm., POMP11 – 18 cm.)

17/04/2024

ORLINSKI

Richard Orlinski is sinds 2015 de best verkopende hedendaagse Franse kunstenaar ter wereld. Hij begon zijn artistieke carrière in 2004 en creëerde zijn eerste werk, een krokodil in felrode hars, die al snel een iconisch stuk werd in het bestiarium van de beeldhouwer. De kunstenaar haalt zijn inspiratie uit de popcultuur, alledaagse voorwerpen en populaire dingen. Richard Orlinski ontwikkelde al snel nieuwe sculpturen, vaak dieren, allemaal symbolen van vrijheid, macht en passie. Het resultaat: opwindende kunstwerken, in knallende kleuren en een gefacetteerde stijl, over de hele wereld te zien. Het tentoonstellen van zijn werken, vaak van spectaculaire afmetingen, op ongewone plaatsen en in de vrije natuur, werd al snel zijn handelsmerk. (ORL01 IJsbeer Pompon parelmoerkleur – L. 23 cm., ORL02 IJsbeer Pompon zilverkleur – L 36 cm., ORL03 Kong denker rood – H. 23 cm., ORL04 Venus van Milo blauw – H. 36 cm.)

10/04/2024

Jacky Zegers, unieke exemplaren

Samen met Parastone heeft Jacky een nieuw patroon ontwikkeld. Dit patroon is op de figuren aangebracht met een uitdagende nieuwe techniek. Een dunne film met het patroon wordt op een bad met water gelegd, waarna de film met een chemische stof wordt opgelost, zodat alleen de inkt op het water achterblijft. Wanneer het beeld nu in het bad wordt ondergedompeld blijft de inkt op het beeld zitten. Na het droogproces wordt het beeld gevernist, voorzien van witte voetjes, viltjes en een understamp. Alle exemplaren zijn uniek, u zult er geen twee dezelfde tegenkomen! Arbeidsintensief maar zeker de moeite waard. Wij zijn blij met het resultaat en hopen dat u dat ook zult zijn. (JZP17 – 17,5 cm., JZP05 – 13 cm., JZP01 – 25 cm.)

27/12/2023

Mascarade, Venetiaanse maskers

Al vanaf de oorsprong in de 12de eeuw is het onherkenbaar worden door het dragen van een masker kenmerkend voor het Venetiaanse carnaval. In het klassenbewuste Venetië ontwikkelde het feest zich tot een sociale satire, waar afkomst even geen rol speelde. De makers van de maskers, de mascherari, hadden hun eigen gilde. De burgers van Venetië mochten bijna drie maanden per jaar een masker dragen, van het feest van Sint Stephanus op 26 december, tot de laatste dag van carnaval. De collectie is nu uitgebreid, met maskers uitgevoerd in diverse
kleuren. (WU75066B, WU74136C, WU74139A, WU75130A, WU75052 – 30 / 34,5 cm.)

04/12/2023

Larva Convivalis

Deze miniatuur uit de eerste eeuw van het Romeinse Rijk komt uit de collectie van het Getty Museum. Het heeft twee bolvormige oogkassen, een brede lachende mond en grote boventanden. De Romeinen noemden het larve convivalis, of banketfantoom; ze lieten het (tussen de gangen van een maaltijd door) springen en dansen als een herinnering aan de kortstondigheid van het menselijk leven en de noodzaak om te genieten van de weinige tijd die ons op deze aarde wordt gegeven. In totaal zijn er tien vergelijkbare skeletten bekend, één in zilver, één in hout en de overige exemplaren in brons. De niet-anatomische weergave van de botten, een kenmerk dat alle skeletten gemeen hebben, onthult het gebrek aan wetenschappelijke kennis van de kunstenaars die ze hebben ontworpen. Het was misschien nog belangrijker dat de benige spoken levendig moesten lijken en dus werden de vloeiende dansbewegingen van hun beweeglijke gewrichten benadrukt. (ROM01 – h. 10 cm.)

06/10/2023

Onderzetters van museum & Dubout

Onze glazen onderzetters vallen goed in de smaak. Er zijn nu setjes verkrijgbaar van kunstenaars Hokusai, Monet, Kandinsky en Mondriaan, en natuurlijk mag Hiëronymus Bosch niet ontbreken. Ook van de succesvolle Dubout katjes zijn deze glazen onderzetters nu te leveren. En na lange tijd zijn de Van Gogh en Magritte sets er gelukkig ook weer! (Ø 10 cm., set of 4 in metal holder, gift boxed with brochure)

11/09/2023

Nieuwe vazen, Silhouette d’Art

-Klimt: de boom des levens, Stoclet Fries (1905). De symbolische boom van het leven vormt een onderdeel van het decoratieve ontwerp voor een mozaïk op het fries van de eetzaal van het Palais Stoclet in Brussel. – Botticelli: de geboorte van Venus (circa 1486). Het verhaal gaat dat Botticelli een leven lang verliefd was op Simonetta, de vrouw van de edelman Marco Vespucci. Zij zou hier model staan voor Venus. Ze stierf tien jaar voor Botticelli, die op zijn verzoek aan haar voeten is begraven in de kerk van Ognissanti. – Escher: Lucht en Water (1938). Escher's realistische kijk en thematiek veranderen sterk na 1936, het jaar waarin hij de eerste van zijn beroemde‚ ‘onmogelijke werkelijkheden’ tekent. Gefascineerd door het majolica tegelwerk in het Alhambra raakt hij geobsedeerd door de ideeën die aan de systematische vlakverdeling ten grondslag liggen, zoals de kristallografische principes van de verschuiving, spiegeling en draaiing. – Beardsley: "Lady in long dress". Al op zevenjarige leeftijd werd bij Beardsley tuberculose geconstateerd, wellicht een mogelijke verklaring voor zijn tomeloze uitingsdrang. Zonder enige artistieke opleiding ontwikkelde hij zijn gedreven tekenstijl, wars van de beginnende sociaal-politieke nivellering, en niet maatschappelijk bewogen als vele van zijn tijdgenoten. (SDA46 Klimt – h. 28 cm. / Ø 12 cm., SDA47 Botticelli – h. 23.5 cm. / Ø 10 cm., SDA48 Escher – h. 27 cm. / Ø 10 cm., SDA49 Beardsley – h. 25.5 cm. / Ø 10 cm.)

25/08/2023

Mensenetende vis

Op het rechterpaneel van het drieluik van de Hooiwagen wordt de gruwelijke hel afgebeeld. Onder een brug, waarover de verdoemde zielen hun lot tegemoet gaan, wordt een ziel verorberd door een visachtig wezen. De slang die zich om de benen krult verwijst naar zondige wellust.

Hiëronymus, kortweg Jeroen, Bosch (circa 1450-1516) werd ten tijde van de middeleeuwen naar de renaissance geboren te ’s-Hertogenbosch in het hertogdom Brabant. Bosch plaatst fantastische motieven in een vijandige wereld vol mystiek, vanuit de overtuiging dat de mens door eigen domheid en zondigheid ten prooi is gevallen aan de duivel. (JB32 – h. 7 cm.)

14/07/2023

Lot & Mina, Jacky Zegers

Op klompjes met blauw/wit gestippeld design, hond Lot en kat Mina, vernoemd naar de opa en oma van Jacky Zegers. Voor Jacky staan deze figuurtjes voor vanzelfsprekende liefde. Samen als set of los verkrijgbaar. (JZ61 hond Lot – h. 20,5 cm., JZ60 kat Mina – h. 19 cm.)