Wachtwoord vergeten?
Dealer login

Nieuws

De Parastone studio werkt onophoudelijk aan nieuwe en verrassende ideeën en ontwerpen.

10/04/2024

Jacky Zegers, unieke exemplaren

Samen met Parastone heeft Jacky een nieuw patroon ontwikkeld. Dit patroon is op de figuren aangebracht met een uitdagende nieuwe techniek. Een dunne film met het patroon wordt op een bad met water gelegd, waarna de film met een chemische stof wordt opgelost, zodat alleen de inkt op het water achterblijft. Wanneer het beeld nu in het bad wordt ondergedompeld blijft de inkt op het beeld zitten. Na het droogproces wordt het beeld gevernist, voorzien van witte voetjes, viltjes en een understamp. Alle exemplaren zijn uniek, u zult er geen twee dezelfde tegenkomen! Arbeidsintensief maar zeker de moeite waard. Wij zijn blij met het resultaat en hopen dat u dat ook zult zijn. (JZP17 – 17,5 cm., JZP05 – 13 cm., JZP01 – 25 cm.)

27/12/2023

Mascarade, Venetiaanse maskers

Al vanaf de oorsprong in de 12de eeuw is het onherkenbaar worden door het dragen van een masker kenmerkend voor het Venetiaanse carnaval. In het klassenbewuste Venetië ontwikkelde het feest zich tot een sociale satire, waar afkomst even geen rol speelde. De makers van de maskers, de mascherari, hadden hun eigen gilde. De burgers van Venetië mochten bijna drie maanden per jaar een masker dragen, van het feest van Sint Stephanus op 26 december, tot de laatste dag van carnaval. De collectie is nu uitgebreid, met maskers uitgevoerd in diverse
kleuren. (WU75066B, WU74136C, WU74139A, WU75130A, WU75052 – 30 / 34,5 cm.)

04/12/2023

Larva Convivalis

Deze miniatuur uit de eerste eeuw van het Romeinse Rijk komt uit de collectie van het Getty Museum. Het heeft twee bolvormige oogkassen, een brede lachende mond en grote boventanden. De Romeinen noemden het larve convivalis, of banketfantoom; ze lieten het (tussen de gangen van een maaltijd door) springen en dansen als een herinnering aan de kortstondigheid van het menselijk leven en de noodzaak om te genieten van de weinige tijd die ons op deze aarde wordt gegeven. In totaal zijn er tien vergelijkbare skeletten bekend, één in zilver, één in hout en de overige exemplaren in brons. De niet-anatomische weergave van de botten, een kenmerk dat alle skeletten gemeen hebben, onthult het gebrek aan wetenschappelijke kennis van de kunstenaars die ze hebben ontworpen. Het was misschien nog belangrijker dat de benige spoken levendig moesten lijken en dus werden de vloeiende dansbewegingen van hun beweeglijke gewrichten benadrukt. (ROM01 – h. 10 cm.)

06/10/2023

Onderzetters van museum & Dubout

Onze glazen onderzetters vallen goed in de smaak. Er zijn nu setjes verkrijgbaar van kunstenaars Hokusai, Monet, Kandinsky en Mondriaan, en natuurlijk mag Hiëronymus Bosch niet ontbreken. Ook van de succesvolle Dubout katjes zijn deze glazen onderzetters nu te leveren. En na lange tijd zijn de Van Gogh en Magritte sets er gelukkig ook weer! (Ø 10 cm., set of 4 in metal holder, gift boxed with brochure)

11/09/2023

Nieuwe vazen, Silhouette d’Art

-Klimt: de boom des levens, Stoclet Fries (1905). De symbolische boom van het leven vormt een onderdeel van het decoratieve ontwerp voor een mozaïk op het fries van de eetzaal van het Palais Stoclet in Brussel. – Botticelli: de geboorte van Venus (circa 1486). Het verhaal gaat dat Botticelli een leven lang verliefd was op Simonetta, de vrouw van de edelman Marco Vespucci. Zij zou hier model staan voor Venus. Ze stierf tien jaar voor Botticelli, die op zijn verzoek aan haar voeten is begraven in de kerk van Ognissanti. – Escher: Lucht en Water (1938). Escher's realistische kijk en thematiek veranderen sterk na 1936, het jaar waarin hij de eerste van zijn beroemde‚ ‘onmogelijke werkelijkheden’ tekent. Gefascineerd door het majolica tegelwerk in het Alhambra raakt hij geobsedeerd door de ideeën die aan de systematische vlakverdeling ten grondslag liggen, zoals de kristallografische principes van de verschuiving, spiegeling en draaiing. – Beardsley: "Lady in long dress". Al op zevenjarige leeftijd werd bij Beardsley tuberculose geconstateerd, wellicht een mogelijke verklaring voor zijn tomeloze uitingsdrang. Zonder enige artistieke opleiding ontwikkelde hij zijn gedreven tekenstijl, wars van de beginnende sociaal-politieke nivellering, en niet maatschappelijk bewogen als vele van zijn tijdgenoten. (SDA46 Klimt – h. 28 cm. / Ø 12 cm., SDA47 Botticelli – h. 23.5 cm. / Ø 10 cm., SDA48 Escher – h. 27 cm. / Ø 10 cm., SDA49 Beardsley – h. 25.5 cm. / Ø 10 cm.)

25/08/2023

Mensenetende vis

Op het rechterpaneel van het drieluik van de Hooiwagen wordt de gruwelijke hel afgebeeld. Onder een brug, waarover de verdoemde zielen hun lot tegemoet gaan, wordt een ziel verorberd door een visachtig wezen. De slang die zich om de benen krult verwijst naar zondige wellust.

Hiëronymus, kortweg Jeroen, Bosch (circa 1450-1516) werd ten tijde van de middeleeuwen naar de renaissance geboren te ’s-Hertogenbosch in het hertogdom Brabant. Bosch plaatst fantastische motieven in een vijandige wereld vol mystiek, vanuit de overtuiging dat de mens door eigen domheid en zondigheid ten prooi is gevallen aan de duivel. (JB32 – h. 7 cm.)

14/07/2023

Lot & Mina, Jacky Zegers

Op klompjes met blauw/wit gestippeld design, hond Lot en kat Mina, vernoemd naar de opa en oma van Jacky Zegers. Voor Jacky staan deze figuurtjes voor vanzelfsprekende liefde. Samen als set of los verkrijgbaar. (JZ61 hond Lot – h. 20,5 cm., JZ60 kat Mina – h. 19 cm.)

05/06/2023

Forchino, The London Taxi

De lucht boven Londen was bewolkt. Het begon te druppelen in Kensington. Tien minuten later was het beetje regen overgegaan in een flinke stortbui. Toen de bestuurder van de Londense taxi Georges, Margaret en hun hond Dickens op het laatste moment zag, probeerde hij te remmen, maar met een van zijn wielen reed hij in een enorme kuil vol water waardoor ze compleet doorweekt werden. "Kan ik u tot dienst zijn?" vroeg de taxichauffeur. (FO85089 – h. 14 cm.)

26/05/2023

Suske en Wiske

Vitamitje is een uitvinding van Professor Barabas in de stripreeks Suske en Wiske. Het is een autootje dat rijdt op voedsel (haar naam verwijst naar vitaminen). (SW132 – h. 13 cm.)

04/05/2023

L’ours blanc in zilverkleur

Francois Pompon (1855 – 1933) werd geboren in Saulieu in de Franse Bourgogne als zoon van een meubelmaker. Hij bezocht zowel l’Ecole des Beaux Arts als l’Ecole Nationale des Arts Décoratifs. Tijdens zijn opleiding ontmoette hij de beeldhouwer van dierfiguren Pierre-Louis Rouillard, wat wellicht de inspiratiebron vormde tot het werk waarom hij veel later beroemd zou worden. In 1882 trouwt hij Berthe Velain en tracht hij een eigen oeuvre op te bouwen. Uiteindelijk treedt hij in dienst bij Rodin, waar hij na drie jaar ‘chef de l’atelier’ wordt. Pompon concentreert zich op dierfiguren maar een brede waardering blijft uit. Pas wanneer hij 67 jaar oud is volgt zijn grote doorbraak met de tentoonstelling van ‘l’ours blanc’ in gips op de Salon des artistes Français. (POMS11 – h. 18 cm. & POMS01- h. 11 cm.)

15/03/2023

Atlas & David

Atlas « de drager », is een figuur uit de Griekse mythologie. Atlas draagt volgens de legende als straf het hemelgewelf op zijn schouders en wordt in verband gebracht met het Atlasgebergte. De David van Michelangelo (1475 – 1564) is een van de bekendste beeldhouwwerken in de kunstgeschiedenis. Nieuw in de collectie bronskleurige figuren! (WU77302 Atlas – h. 21 cm. & WU77357 David – h. 19 cm.)

31/01/2023

Nosybirds, Jos Brölmann

Inspiratie voor Nosybirds kwam uit het feit dat mensen in toenemende mate steeds minder oog kregen voor de dingen om hen heen. De Amsterdamse kunstenaar Jos Brölmann begon in 2010 met zeer kleurrijke schilderijen waar vaak rijen of groepjes met vogeltjes te zien waren. Die zaten met zijn allen stil en deden niet anders als rondkijken. Naar boven, naar beneden, alle kanten op. Met deze werken wilde hij juist de kijker van het schilderij vertellen stil te staan en simpelweg met een open blik te kijken wat er om je heen gebeurt. Letterlijk en figuurlijk. (NOBI01 Look Up – h. 13 cm., NOBI02 Follow – h. 12,5 cm. & NOBI03 Review – h. 17,5 cm.)